Награди

 • Община Троян е една от седемте български общини - трикратни носители на Етикет за добро управление.
 • Двукратен носител е на приз от Фондация за прозрачни регламенти за „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”
 • Кметът на община Троян е Кмет реформатор за 2012 г.

На 25.01.2018 г. в гр. София на официална церемония бяха връчени наградите на Германо-Българска индустриално-търговска камара – „Награда на Германската икономика 2017“. На официалното тържество бе поканен и кметът на Община Троян - г-жа Донка Михайлова.

Организаторите на събитието отличиха Община Троян, като връчиха на кмета Благодарствена грамота и статуетка. Община Троян бе наградена за дългогодишно ползотворно сътрудничество с Германо-Българската индустриално-търговска камара и за реализирани съвместни проекти в региона, с цел задълбочаване и развитие на двустранните българо-германски икономически отношения.

На форума отличия получиха само две общини - Троян и Пловдив. В празничната вечер бе наградена и една троянска фирма – „Елпром Троян“, която получи Наградата за Иновации на Германска Икономика за 2017 година.

Традиционно големи, троянски фирми стават призьори в различни форуми и получават признание за положените усилия и принос в развитието на икономиката.

За последните шест години Община Троян е трикратен носител на наградата „Етикет за иновации и добро управление“. Отличието бе връчено на кмета Донка Михайлова на официална церемония, провела се на 16.10.2017 г. в к.к. Албена, по време на заседание на Националното сдружение на общините в Република България. Кметът на Троян получи наградата от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Община Троян бе удостоена с награда на Отдела за добро управление към Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление към Съвета на Европа, Министерство на регионалното развитие, НСОРБ и Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС). Община Троян зае първо място за практика в категория „Нови технологии и решения в управлението“ на „Програма за добри практики в местното самоуправление в България 2016/2017“, с практиката си „Комплексно административно обслужване на населението, използване на RegiX-регистри за служебен обмен на данни и VPN свързаност с кметства и кметски наместничества“.

През изминалата седмица, кметът на Община Троян, г-жа Михайлова бе наградена с приз за прилагане на европейски модел на управление. Отличието е едно от поредните признания за управлението на Кмета.

Наградата бе връчена от предаването „Кметовете на България“ за заслуги на Кмета през изминалия управленски мандат. По време на церемонията, състояла се на 28 януари в гр. Банско, г-жа Михайлова подчерта, че заслугите за тази награда са на цялата администрация и стремежите за превръщане на Троян в по-привлекателно място за живеене, бизнес и място за отдих.

По време на Българския фестивал на сливата, кметът на Община Троян г-жа Михайлова получи за втори път в управленския мандат 2011 – 2015 г. приз „Златно евро“.

През 2012 г. г-жа Михайлова бе удостоена с Националната награда „Златно евро“. Отличието се дава от специализираното списание „Фондове, програми, проекти“. През управленски мандат 2011 – 2015 г. е осигурен значителен финансов ресурс. Община Троян, в качеството си на бенефициент или партньор, администрира 41 проекти на обща стойност 50 486 494, 00 лв. По данни на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН), Община Троян е на първо място в област Ловеч по договорирана стойност от Европейския съюз на човек от населението.

Приз „Златно евро“ се връчва на кметове за техния принос в реализирането на проекти и управлението на евросредства за развитието на ръководената от тях община. Лично доц. д-р Ганчо Попов връчи наградата на г-жа Донка Михайлова. „През последните години гражданите на Троян получиха много нови услуги, много нови километри инфраструктура, които надявам се правят живота на всички граждани по-добър“, сподели г-жа Михайлова при получаването на приза.

Чест е, че Община Троян, в рамките на един управленски мандат е двукратен носител на приза.

На тържествена церемония, провела се на 11.09.2015 г. в гр. София, Кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова беше отличена с награда „Кмет на годината“, в категория „Здрави жители“ за средно големи общини.

Община Троян получи отличието в следствие на работата си в насока модернизиране на здравната инфраструктура. Общината е ангажирана с провеждане на активни мерки за гарантиране достъпа до качествено здравеопазване.

През последните години Община Троян утвърди последователна политика за оказването на подкрепа на лица в тежко здравословно състояние. Учреден и работещ е „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян“. Фондът за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания продължава да работи и вече са налице първите реални резултати. За подобряване на здравната инфраструктура в общината е реализиран един от най-важните проекти в това направление, а именно „Реконструкция/обновяване и оборудване на „Многопрофилна болница за активно лечение – Троян” ЕООД, град Троян”. В резултат от реализацията на проекта е подобрено качеството на предоставяните от „МБАЛ – Троян“ ЕООД здравни услуги на населението. Създадени са необходимите предпоставки за значително подобряване на възможностите за ранна диагностика. Изготвена е Програма за развитие на детското и училищно здравеопазване в Община Троян за 2014-2016 г. и План към Програмата, които са приети от Общински съвет Троян. Общината полага грижи за здравословното хранене на децата и учениците. През 2014 г. е обновена Детска млечна кухня, а през месец септември ще бъдат обособени пунктове, от които храната ще може да бъде получавана и в Обединените детски заведения „Мир” и „Буковец”.

Наградата в категория „Здрави жители“ беше връчена от Николай Стоянов, редакционен директор на Kmeta.bg. „Благодаря за тази награда. Това е награда, отправена не само към мен, но и към гражданите на Троян. Пожелавам успех на всички общини за в бъдеще”, заяви Кметът г-жа Михайлова.

Г-жа Йорданка Фандъкова получи специалната награда - „Кмет на България“.

 • За втори път Община Троян получава Етикет за добро управление. Етикет за честно, прозрачно и ефективно управление на местно ниво (НСОРБ);
 • Общината за втори път е носител на наградата „Златно евро” за успешна работа по европейски програми
 • Специално отличие за ГИС (Географски информационни системи) на Община Троян за популяризиране и развитие на туризма в категория „Регионална и местна администрация“. Наградата е на Фондация за реформа в местното самоуправление;
 • Награда - плакет и грамота от ИПА (Институт по публична администрация) за добро управление с иновативната практика „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“;
 • Приз от Фондация за прозрачни регламенти за „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” - трето място в категорията.
 • Приз на Фондация за прозрачни регламенти на Община Троян за „Община с най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество“;
 • "Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво" и приз „Община – реформатор“;
 • Награда и приз от Управителния орган на ОП „Регионално развитие“ за проекта за реконструкция на Националното изложение в Орешак в категорията: „Успешна туристическа атракция“.
 • Общината е удостоена с националната награда „Златно евро“ на сп. „Фондове, програми, проекти“;
 • НСОРБ присъжда приза „Кмет реформатор“на кмета на Троян Донка Михайлова.

Събития

Декември 2018
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011