За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!

Ученици от троянски училища управляваха Общината за един ден

Събота, 14 Май 2016 10:12

На 9 май, по вече утвърдена традиция, се проведе инициативата на Община Троян – „Млад кмет за един ден“. Изабела Христова (в ролята на Кмет), Илияна Петрова (заместник-кмет, ресор „Бюджет, финанси и общинска собственост”), Георги Георгиев (заместник-кмет, ресор „Планиране, инвестиционна политика и оперативни програми”), Йоана Илиева (заместник-кмет, ресор „Образование, култура, социални и младежки дейности”) и Десислава Цонева (като председател на ОбС-Троян) застанаха начело на троянската администрация.

Изабела Христова е възпитаник на СОУ „Васил Левски“ гр. Троян, в 11 клас. Тя е амбициозна и дисциплинирана, активен спортист с отлични постижения: 2016 - Европейски шампион от Европейско първенство по самбо за девойки (Тулуза, Франция); 2015 – бронзови медали от: Световно първенство по самбо за девойки (Латвия), Европейско първенство по самбо за девойки (Сърбия), Балканиада по джудо за кадети (Румъния); Шампион на България по самбо за 2014, 2015 и 2016 година; Шампион на България по джудо за 2012, 2014 и 2016 година; заемала призови места и шампионски титли от множество международни турнири по джудо.

Илияна Петрова, ученичка в СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян, също единадесетокласник, е отличен ученик, председател на „Ученически съвет“, инициира и организира много от дейностите в училището. Тя е амбициозна, вдъхновяваща, отговорна, с постижения в различни области на познанието.

Георги Георгиев, ученик в 11 клас на Професионална гимназия по механоелектротехника в гр. Троян, е член на Национално дружество „Традиция“ и участник в Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки. Георги има много добро представяне на олимпиадите по математика, биология, български език и литература, история и цивилизация, география и икономика. Достойно се представя, ежегодно, на националния кръг на олимпиадата по техническо чертане. Класиран на призово място на Национален кръг на състезанието по професии „Най-добър техник в машиностроенето“.  Участник в отбора на ПГМЕТ, заел ІІІ място на Национален кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Йоана Илиева от Национална гимназия по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“, гр. Троян, специалност „Рекламна графика“, е с отличен успех, трудолюбива, толерантна към съучениците и учителите си. Активно участва в извънкласни дейности и конкурси, носител на много награди.

Десислава Цонева тази година ще бъде абитуриент. Тя е в 12 клас, в СОУ „Васил Левски“ в с. Черни Осъм, много добра ученичка, амбициозна, неотстъпчива, упорита. Тя е активен спортист, с награди от: Балканско първенство по самбо – І място; Европейско първенство по самбо (до 18 години) – ІІ място; Европейски първенства по самбо (до 20 години) – ІІ и ІІІ място; Световно първенства по самбо (до 20 години) – ІІІ място; Балканско първенство по джудо за кадети – ІІІ място.

Инициативата „Млад кмет за един ден“ се провежда на символичната дата, обявена за Ден на Европа и Ден на победата, на която през 1945 г. идва краят на изтощителната, дългогодишна, кървава война на стария континент.

Младите управници започнаха работния ден в Община Троян с оперативка с ръководителите на всички звена в администрацията и лично се запознаха с работния процес и разпределянето на седмичните задачи. Те разгледаха сградата и зададоха своите въпроси към служители в администрацията. Кметът и шампионът по самбо – Изабела, взеха участие и в празненствата в СОУ „Васил Левски“, посветени на 100 години гимназиално образование в Троян.

В 12 ч. кметът на Общината г-жа Донка Михайлова и нейната млада колега – Изабела издигнаха знамето на Европейския съюз. „Днешният ден е ден за почит към паметта на загиналите войници във Втората световна война, сред които и хиляди български смели мъже, но 9 май е и празник на мира, ден, в който се обединяваме около общи идеали“, каза в обръщението си към събралите се на централния градски площад г-жа Михайлова. „За мен е радост, че именно на този паметен ден, ние, в Община Троян продължаваме една добра традиция. На днешния ден отваряме вратите на институцията за едно ново поколение, което да заеме ръководни позиции за един ден. Днес, с инициативата „Млад кмет за един ден“, показваме колко важна е приемствеността между поколенията.“, допълни още тя. Изабела Христова също се обърна към своите съграждани и им пожела здраве, успехи и да бъдат толерантни и отзивчиви към хората.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011