Актуално

Троян отново има повод за радост, свързан с високи спортни постижения и отлично представяне на няколко троянски състезатели по биатлон. На 4 февруари кметът Михайлова се срещна със завърналите се от Световното първенство за юноши и младежи в Швейцария - Лора Радковска, Лора Христова, Николай Тодоров и Стефани Йолова. Те, заедно с отлично представилата се Милена Тодорова, отново дадоха повод името на Троян да се споменава. Състезателите споделиха впечатленията си от състезанието, придобития опит и създадените нови приятелства.Милена Тодорова, която завоюва сребро на 12,5 км индивидуално (27 януари), бронзово отличие в спринта на 7,5 км (1 февруари) и бронз в преследването на 10 км (2 февруари), в момента е в Австрия и след завръщането си в Троян ще бъде поздравена. Спортистите получиха специални благодарствени грамоти от кмета, с пожелания за още успехи и уверението, че Община Троян ще продължи да ги подкрепя и да работи за подобряване условията за спорт.
Донка Михайлова е кмет на Община Троян и специалист в областта на социалната политика и гражданското общество. Тя сподели успехите в града и своята визия за развитието и дигитализацията на областта. Какви са условията за развитие на IT бизнес и инвестиции в софтуерния бранш в Троян? Знаем, че една от големите технологични компании на пазара у нас (TSD) стартира с екип от двама души именно във Вашия град… Един от сериозните проблеми на градове като Троян е този, че предлагането на работни места за висококвалифицирани млади хора са ограничени. IT бизнеса дава решение на този проблем. Затова той е важен за местната власт. За насърчаване и привличане на инвестиции въобще, в това число и в сферата на IT бизнеса, през настоящия мандат беше приета Наредба за насърчаване на инвестициите в Община Троян и Програма за привличане на инвестиции в Община Троян през 2016-2019 г. Община Троян поддържа непосредствен и системен контакт с местния бизнес по проблемите на икономическото развитие на общината. В годините този модел на работа доказа своята функционалност. За нас е важно да обединим действията си в идентифицирането на важни за общината и за всеки един работодател проблеми и в обсъждането на възможни решения. С работодателите от общината…
На 6 януари, Богоявление (Йордановден), след служба в троянската църква „Св. Петка Параскева”, литийно шествие тръгна към реката в централната част на града, за да бъде спазен един обичан български обичай.Общо 14 мъже скочиха за кръста в реката. Най-бърз се оказа 30-годишният Теодор Божинов, който извади кръста от ледените води на реката в Троян. Теодор не скача за кръста за първи път. През 2014 г. отново той стига пръв до кръста.След ритуала, кметът Михайлова покани участниците в кабинета си на чаша греяна ракия и там връчи и традиционната парична награда на Теодор Божинов.
Момиче, носещо името Лилия, е първото троянско бебе родено в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Стоев-Шварц“ гр. Троян за 2020 г. На 3 януари кметът Донка Михайлова поздрави щастливите родители и пожела на семейството здраве, щастие и още троянски деца. Момиченцето е първородно дете за родителите, които са от с. Врабево и гр. Троян. Троянчето, проплакало на 2 януари, получи подарък от Община Троян. Данните показват, че броят на живородените деца през 2019 г. в отделението на троянската болница е 283.
5 жени отпразнуваха своите впечатляващи юбилейни празници в община Троян и навършиха 100 години през 2019 г. Петте дами отпразнуваха своите годишнини от април насам до честването на рождения ден на жена от с. Белиш навръх Никулден. Представители на ръководството на общината поздравиха всички празнуващи, като по традиция освен поздравителен адрес от кмета, всеки жител на общината, който навършва 100 години, получи и еднократно финансово подпомагане.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011