Срещи на троянци със Световен и Европейски шампион

Сряда, 29 Март 2017 09:43

        Няколко дена след завръщането си в България и дни след своя рожден ден, Владимир Илиев – европейски шампион по биатлон за 2017 г. се срещна с троянски спортисти, медии и гости в Информационно-културния център в града.

Кметът г-жа Михайлова поздрави троянския шампион и неговия треньор и им пожела още много успехи. Символично, кметът подари на Илиев торта, запечатала момент от състезателната му кариера. Тя подчерта, че примерът на Владо е заразяващ. Г-жа Михайлова поздрави и Цветан Цочев и каза, че този успех е и негов.

Владимир Илиев изказа благодарности към Община Троян и г-жа Михайлова и сподели „Хубаво е да те посрещнат в родния град“. Състезателят каза, че всяка следваща състезателна година става по-трудна, но също така, че е бил готов за този успех и по-рано. Състезателят сподели за приятелствата в спорта и извън пистата и разказа за трудът и постоянството нужни за успеха в спорта.

На финал, кметът на Община Троян съобщи, че на заседанието на Общински съвет-Троян през месец април, ще предложи награда за Владимир Илиев и неговия треньор съгласно Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян.

       „Най-хубавите 15-20 секунди в моя живот“, така коментира от своя страна световната титла Станимир Беломъжев, след завръщането си в Троян на пресконференция провела се на 17.03.2017 г. Станимир Беломъжев и треньорът му – Иван Беломъжев се срещнаха с троянските медии, спортисти и гости на пресконференция в Информационно-културен център, Троян и разказаха емоционално за пътя до големия успех, какво предстои за тях и направиха обзор на изминалия състезателен сезон. Развълнуван, треньорът Иван Беломъжев сподели: „Няма по-вълнуващ момент от това да видиш трудът си реализиран“.

       Троянци се гордеят с постиженията на Беломъжеви. По време на пресконференцията кметът г-жа Михайлова изрази още веднъж радостта си и подчерта, че победите на Станимир Беломъжев и Владимир Илиев за град като Троян са изключителни. „Единици са градовете с мащаба на Троян, които за един сезон имат световен и европейски шампион“,подчерта троянският градоначалник.

      На заседанието на Общински съвет-Троян през месец април кметът г-жа Донка Михайлова ще внесе предложение за награждаване на Станимир Беломъжев и неговия треньор, съгласно Правилник за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян, приет с решение № 278/ 30.04.2009 г. от ОбС Троян.

      Още веднъж честито на троянските шампиони!

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011