Михайлова в среща за образованието: „Кметовете и общинските съвети се сменят, но отношението към образованието в Троян – не”

Неделя, 18 Октомври 2015 20:36

Донка Михайлова в среща за образованието: „Кметовете и общинските съвети се сменят, но отношението към образованието в Троян – не”

16 октомври, зала „Форум” на Читалище „Наука”

 

Кандидатът за кмет Донка Михайлова инициира среща, на която бе обсъден новият Закон за предучилищно и училищно образование и промените, които той предвижда. За дискусията в Троян пристигна народният представител от БСП и член на Комисията по образованието и науката към Народното събрание Стоян Мирчев.

„Троян винаги е бил чувствителен към темата за образованието” заяви г-жа Михайлова. Първата Стратегия за развитието на образованието в Община Троян е приета още през 2004 г. като Троян е първи в областта с подобна програма. В предходния мандат е  отчетен рекорд за обновяване на материалната база – реконструирани са три училища и 6 детски градини на територията на общината.

Г-н Мирчев отчете предизвикателствата пред всички след приемането на новия закон. Той предвижда множество промени, които безпокоят не само представителите на образователните институции, но и обществеността като цяло. „Единственото спасение за системата остават общините, които трябва да имат социално мислене и разбиране” категоричен бе народният представител. Участниците в срещата постигнаха съгласие, че в началото на 2016 г. ще актуализират Програмата за развитие на образованието в общината в съответствие с изискванията на новия закон.

В срещата взеха участие над 40 души, сред които учители, директори на училища и детски градини, членове на училищни настоятелства, предприемачи и други.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011